Събота 20, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 22.03.2023г.

ОУ „Любен Каравелов“ на точка от титлата на „областни шампиони по тенис на маса 2023“ за момчета 5-7 клас

ОУ „Любен Каравелов“ на точка от титлата на „областни шампиони по тенис на маса 2023“ за момчета 5-7 клас

 

   На 21.03.2023 г. училищният отбор по тенис на маса на ОУ „Любен Каравелов“, гр. Свиленград 5-7 клас момчета бе на косъм да завоюва поредната си титла в тазгодишните ученически игри на областно равнище. Каравеловци си спретнаха суперсблъсък с отбора на домакините в битка за първото място, като имаше момент, в който една точка бе нужна за спечелване на първото място в областта, но спортната фортуна обърна гръб на Анхел Димитров, след което опонентът му навакса изоставането и обърна гейма. Това бе и решителната директна битка за първото място. В другите срещи, довели до драматичния финален сблъсък, момчетата, ръководени от г-н Георги Станев нямаха никакви проблеми и победиха всички по пътя си с по 3:0 геймовете.

Ръководителят на отбора г-н Георги Станев бе повече доволен, отколкото разочарован след състезанието, тъй като момчетата бяха перфектни през цялото състезание, само спортният малшанс ги лиши от нова титла във витрината „Областен шампион по тенис на маса“ .Той сподели пред нас удовлетвореността си от представянето им, което е плод на много труд и спортно израстване на учениците през годините. Отборът е съставен от двама седмокласници Симеон Ангелов и Анхел Димитров, както и от шестокласника Божидар Огнянов.

Предишното участие на отбора бе на ученически спортни игри 2019, когато отборът завоюва шампионската титла, оттогава игрите бяха прекъсвани поради пандемията от Ковид – 19, преди тази година да бъдат отново подновени.

 

 

 

 

 

 

 

Сподели: